Buitenplaatsen rondvaart

Buitenplaatsen werden in de 17de en 18de eeuw gebouwd als zomerhuis door rijke Amsterdammers. Hier, op het gezonde platteland, konden zij de warme en vieze stad ontvluchten. Ooit stonden er wel 200 -grote en kleinere- buitenplaatsen langs de Vecht. Dat zijn er nu nog 72. Hiermee is Stichtse Vecht (nog steeds) de gemeente met de meeste buitenplaatsen van Nederland.
Voor veel Amsterdammers was de Vechtstreek populair: het was dicht bij Amsterdam, en bood veel rust, ruimte en frisse lucht. Ook was het gebied interessant omdat ondernemers en kooplui er geld konden verdienen. Boerderijen met veel land en baksteen- en dakpanfabriekjes vormden een goede investering.
De aanleg van een jaagpad in 1628 en het afsnijden van een paar Vechtbochten maakte de reis korter en aantrekkelijker: In vier uur kon men vanuit de stad bij zijn buitenplaats zijn. De reis ging van de Amstel via binnenwateren als de Holendrecht en de Angstel naar de Nieuwe Wetering.

Hier, bij Nieuwersluis, kwam men op de Vecht.
Twee keer per jaar vond een grote verhuizing plaats, want veel meubels, linnengoed, servies en schilderijen werden in mei van uit het grachtenpand meegenomen naar de buitenplaats, en in de herfst weer terug.
Bron: Gemeente Stichtse Vecht 
Beschrijving
Stap aan boord en bekijk de mooiste buitenplaatsen van dichtbij. Deze rondvaart gaat via Loenen, Nieuwersluis en Breukelen en voert u o.a. langs de buitenplaatsen Vecht en Lommer, Vrederust, Beek en Hoff, Bijdorp, Nieuwerhoek, Rupelmonde, Sterreschans, Vreedenhof, Vechtzigt en vele anderen. Als de bruggen onderweg meewerken varen we tot aan kasteel Nijenrode.
Catering
Aan boord is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn te verkrijgen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om vooruit catering te bestellen om onderweg te nuttigen. Dit kunt u bij uw reservering aangeven.
Reserveren
Deze rondvaart kunt u tot 1 dag voor vertrek direct boeken via de agenda op deze pagina. U kunt betalen met Ideal via een beveiligde pagina van uw eigen bank. Wilt u vandaag nog met 1 van onze rondvaarten mee belt u ons dan op het nummer 0294 - 244 001.
 
Veelgestelde vragen
 
Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Hier komt je antwoord
 
Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?
Hier komt je antwoord
 
Wat is het restitutiebeleid?
Hier komt je antwoord
 
Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?
Hier komt je antwoord
 
Is mijn registratie of ticket overdraagbaar?
Hier komt je antwoord
 
Is het goed als de naam op mijn ticket of registratie niet overeenkomt met die van de bezoeker?
Hier komt je antwoord
 

Informations

Wednesday 14 August 2019, 01:30 PM

till Wednesday 14 August 2019 04:00 PM

Map

map
Opstapplaats naast Molen de Hoop Dorpsstraat Loenen aan de Vecht NL

More events in Loenen aan de Vecht

Menu

Close